Projecten

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de projecten van de verschillende werkgroepen en kun je alvast de sfeer (nog) even proeven. Want misschien heb ook jij als inwoner van Wouw bijgedragen tot het succes van een project?

Schoon, schoner, schoonst.

Schoon, schoner, schoonst ...

In 2016 zijn verschillende acties ondernomen om Wouw schoon en opgeruimd te houden. In voor- en najaar gingen ploegen vrijwilligers op pad om zwerfvuil te verwijderen van straten en pleinen. De meeste aandacht ging uit naar Roosendaalsebaan, Plantagebaan, de Markt en de parkeerplaatsen aan de Kloosterstraat en Bergsestraat. Daarnaast is er een vaste ploeg individueel opererende Wouwenaren die het door hen geadopteerde stukje Wouw regelmatig schoonhouden.Coach van Schoon Piet van Meel en vrijwilligers hebben in 2016 334 stuks kroonringen geplaatst, waaraan bewoners op het juiste tijdstip hun plastic afval kunnen ophangen. Voorraadhouders voor hondenpoepzakjes zijn bijgeplaatst; in totaal zijn er nu veertien van deze zogenaamde Belloo's in het dorp. Vrijwilligers vullen de Belloo's wanneer deze leeg zijn. Aan de hondenbezitter wordt gevraagd om de gevulde zakjes in een oranje afvalbak te werpen of thuis in de afvalbak. Een gevuld zakje in het openbare plantsoen is erger dan een verse hoop, want die laatste 'vergaat' beter dan een plastic zakje.

Ook zin om 'supporter van schoon' te worden ? Meld je aan en ontvang een vuilknijper, een zakkenring en een voorraad afvalzakken, alles ondersteund en gefaciliteerd door de gemeente Roosendaal.. Voor aanmelden, vragen, opmerkingen en suggesties: Coach van Schoon Wouw, Piet van Meel, 06 138 20 867, pietvmeel@home.nl

Gebruik van de kroonringen

We willen graag Wouw schoonhouden en ook meewerken aan een duurzame samenleving. Heeft u ook behoefte aan een of meer kroonringen in uw straat? Geef het door aan onze Coach van Schoon Wouw via email: pietvmeel@home.nl of bel Piet van Meel, 06 138 20 867.

Hieronder een instructie voor het gebruik van de kroonringen.

Wonen +

Een kennismaking met Wonen+

Wonen+ , diensten uitgevoerd door vrijwilligers die u helpen bij de dagelijkse dingen. Wonen+ is een project van Traverse en biedt verschillende diensten aan om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Dit kunnen bijvoorbeeld klusjes zijn waar u hulp bij nodig heeft of ondersteuning bij het doen van de boodschappen. Maar ook als u ondersteuning nodig heeft bij uw administratie of als u het gewoon fijn vindt om samen met iemand een activiteit te ondernemen kunt u terecht bij Wonen+.

Hieronder zetten we de diensten van Wonen+ even op een rijtje:

computerhulp/Knoppenhulp                                                                                                                          Vervoer                                                                                                                                                    Loketbegeleiding                                                                                                                                      Huisaanpassingen                                                                                                                                      Mocht u een ander verzoek hebben dan horen wij dit graag.

Wonen+ is er voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal en er zijn geen kosten aan verbonden. Om deze diensten te kunnen uitvoeren zijn wij ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag hun buurtbewoners met allerlei dagelijkse klusjes willen ondersteunen. De vragen komen centraal bij Wonen+ binnen, maar u kunt uw tijd zelf indelen omdat u zelf een afspraak maakt met de hulpvrager. Er zijn ook mogelijkheden voor scholing bij het vrijwilligerscollege.

Wilt u gebruik maken van de diensten van Wonen+ of bent u enthousiast geworden om als vrijwilliger aan de slag te gaan, neem dan contact op met de collega’s van Wonen+ op tel: 140165 of e-mail: wonenplus@traversegroep.nl

Coach van Schoon.

Enkele van de aandachtspunten van de Dorpsraad zijn het zwerfvuil en de overlast van hondenpoep in het openbare gebied. Hiervoor heeft de gemeente het fenomeen “Supporter van Schoon” en “Coach van Schoon” in het leven geroepen. Dorpsraadlid Piet van Meel is benoemd tot “Coach van Schoon” voor Wouw, en heeft de bijbehorende taken op zich genomen. Hij stimuleert en coördineert de “Supporters van Schoon”.  Momenteel hebben we in Wouw zeventien mensen die als “Supporter van Schoon” actief zijn en hun leefomgeving schoonhouden. Daarnaast zijn er nog zes verenigingen, scholen, clubs en een vrijwilligersgroep die met knijpers en afvalzakken regelmatig hun buurt schoonmaken en -houden.

De overlast van hondenpoep proberen we te verminderen door de hondenbezitters bewuster te maken en op verschillende plaatsen een poepzakjesautomaat ['Belloo'] te plaatsen. De hond uitlaten in de bebouwde kom dient aangelijnd te gebeuren en hondenpoep achterlaten is strafbaar.

Eens per jaar organiseren we een Wouwse opruimdag en maken we met een grote groep vrijwilligers enkele Wouwse straten of pleinen schoon. De meest vervuilde plekken (zogenaamde 'hotspots'), krijgen meer aandacht door extra schoonmaakbeurten.

Onze leuze is “Wouw gewoon schoon”.

Wilt u meer weten of wilt u deelnemen aan activiteiten, houdt u ook van een schone omgeving en wilt u daar iets voor doen, heeft u een idee; neem contact op met de Coach van Schoon Wouw:

pietvmeel@home.nl. of gsm. 06 138 20 867.