Ons kent ons, dat maakt Wouw zo leuk!

Nieuws

Rolstoelpaden Wouw

Elke week gaat een aantal vrijwilligers wandelen met rolstoelgebonden bewoners uit Markant. Daarnaast zijn er nog twee wandelgroepen van ca. 9 personen actief (rolstoelgebonden met begeleider)  die vanuit de verzorgingshuizen Leonardushof en Venpoorten minimaal 1x per week een rondje door het dorp wandelen.
Om veilig van de rijweg vandaan te wandelen, trachten we zoveel mogelijk over de bestaande wandelpaden en doorsteekjes te gaan. Op vele plaatsen zijn deze paden door te hoge stoepranden niet bereikbaar en zijn enkele paden onvoldoende vlak om te berijden.
We hebben de vele knelpunten in kaart gebracht en ondergebracht in de wijkschouw. De knelpunten komen daardoor in bespreking tussen Dorpsraad en gemeente.

Het doel is het verbeteren van de knelpunten in de wandelpaden, waardoor de paden goed gebruikt kunnen worden. Ook het egaliseren van halfverharde wandelpaden is een doelstelling. Uiteindelijk zal het aanbrengen van een routeaanduiding en een routekaartje de routes herkenbaar en volg baar maken.

Momenteel is al een aantal knelpunten verbeterd en binnenkort worden enkele paden met steun van de gemeente geëgaliseerd, m.n. het Cluzonapad naar de Waterstraat en het pad naar de Kasteelweide.
Als er een straat of wijk wordt heringericht of bestraat, dan worden de knelpunten daar aangepast en verbeterd.

Het einddoel is dat de rolstoelers met vrijwilligers veilig en ontspannen kunnen rondwandelen en daarbij zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van de bestaande wandelpaden.
Beter voor de doorstroming van het wegverkeer en ook veiliger voor de wandelaars.

terug naar overzicht

Nieuws

Vergaderverslag april, mei, juli, augustus, september, oktober en december 2018, januari, februari 2019 alsook het verslag van de openbare jaarvergadering van november

In de vergadering van 28 maart 2019 heeft het bestuur het verslag van februari goedgekeurd. Reacties ontvangen we graag op info@dorpsraadwouw.nl

Lees verder
Dorpsspreekuur Wouw in de Geerhoek

Voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. gratis en zonder afspraak.

Lees verder
Werkzaamheden Martel vanaf 14 augustus

Lees verder

Agenda Dorpsraad

23-04-2019

Maandelijks contactuur dorpsraad Wouw voor alle inwoners in Cultureel centrum De Geerhoek, Kloosterstraat 19b van 19:30-20:00 uur. Voor al uw vragen of suggesties! Dorpsraad Wouw verbindt !

Lees verder

Evenementen

Dorpsspreekuur 25 april 2019 Wouw in de Geerhoek

Voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. gratis en zonder afspraak.

Lees verder
28-03-2019

Inloopbridge in de Geerhoek

Elke maandag, aanvang 13.00 uur

Lees verder
01-08-2017

Projecten

Ken uw Wouw - april 2019

Lees verder

Vouchers

Alle werkgroepen

Lees verder

Alarmering hulpdiensten

Buurtpreventieteam Wouw

Lees verder

Schoon, schoner, schoonst ...

Lees verder


© Dorpsraad Wouw - Ontwerp en realisatie door buro111