Voor jou, door jou, samen met jou...

Nieuws

Wandelpad Beeklaan opgeknapt door vrijwilligers

't Padvinderspad is nu een aantrekkelijke plek voor wandelaars.

Zeker dertig vrijwilligers zijn zaterdag aan de slag geweest in de Beeklaan om daar het wandelpad een opknapbeurt te geven in het kader van NL Doet. Het verwilderde pad door de bosrand tussen de Beeklaan en de Smalle Beek werd onder handen genomen: braamstuiken werden verwijderd, vogelkers gesnoeid en het wandelpad voorzien van houtsnippers. De jeugd van Scouting Wouw hielp ijverig mee. Met kruiwagens werden de houtsnippers aangevoerd en andere scouts harkten die mooi vlak.

Coördinator van het project Piet van Meel van de Dorpsraad: ,,We hadden bij het Oranjefonds wel subsidie aangevraagd, maar we vielen buiten de boot. Daarom heeft de Dorpsraad er zelf geld voor uitgetrokken." De coördinator is wel blij met de hulp van Scouting Wouw. De damesleden vervaardigden bordjes om het wandelpad van een naam te voorzien. Voortaan heet het ’t Padvinderspad. Ook omwonenden staken de handen uit de mouwen. Afgelopen week kwamen ze bij elkaar om een beheersplan te maken. Maar de uitvoering moet uitgesteld worden, omdat het broedseizoen door het goede weer inmiddels is begonnen.

De vrijwilligers hebben ook het pad achter het voetbalveld van losse stenen ontdaan. Eigenlijk zou er nu nog met een zware trilwals overheen gewalst moeten worden om het pad helemaal vlak te krijgen, zodat het ook geschikt is voor rolstoelers. Op de hoek Beeklaan en Doeldreef is de bank daar voorzien van een nieuwe stoere zitplank. Er werden een afvalbak en een zakjesautomaat voor hondenpoep bijgeplaatst. Geen overbodige luxe daar.

Piet van Meel is erg blij met het feit dat verenigingen, bewoners en de Dorpsraad de handen ineen hebben geslagen. ,,Op die manier is het onderhoud in de toekomst verzekerd”. Zoals hierboven al aangegeven maakten de bewoners van de Beeklaan een beheersplan voor de bosrand. In overleg met de gemeente leidt dit initiatief volgend winterseizoen tot een nieuwe actie om dit mooie stukje Wouw een aantrekkelijke uitstraling te geven.

Werkgroep groen.

Het opnieuw ingerichte zitje langs het sportpark van Cluzona.

terug naar overzicht

Nieuws

Vergaderverslag april, mei, juli, augustus, september, oktober en december 2018, januari, februari 2019 alsook het verslag van de openbare jaarvergadering van november

In de vergadering van 28 maart 2019 heeft het bestuur het verslag van februari goedgekeurd. Reacties ontvangen we graag op info@dorpsraadwouw.nl

Lees verder
Dorpsspreekuur Wouw in de Geerhoek

Voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. gratis en zonder afspraak.

Lees verder
Werkzaamheden Martel vanaf 14 augustus

Lees verder

Agenda Dorpsraad

23-04-2019

Maandelijks contactuur dorpsraad Wouw voor alle inwoners in Cultureel centrum De Geerhoek, Kloosterstraat 19b van 19:30-20:00 uur. Voor al uw vragen of suggesties! Dorpsraad Wouw verbindt !

Lees verder

Evenementen

Dorpsspreekuur 25 april 2019 Wouw in de Geerhoek

Voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. gratis en zonder afspraak.

Lees verder
28-03-2019

Inloopbridge in de Geerhoek

Elke maandag, aanvang 13.00 uur

Lees verder
01-08-2017

Projecten

Ken uw Wouw - april 2019

Lees verder

Vouchers

Alle werkgroepen

Lees verder

Alarmering hulpdiensten

Buurtpreventieteam Wouw

Lees verder

Schoon, schoner, schoonst ...

Lees verder


© Dorpsraad Wouw - Ontwerp en realisatie door buro111