Voor jou, door jou, samen met jou...

Nieuws

Tips voor thuiszorggesprek

Heb je een aanvraag gedaan voor thuiszorg in het kader van de WMO 2015 of ga je dit binnenkort doen? De gemeente is verantwoordelijk voor het verstrekken van die zorg en kan dat pas doen na een zorgvuldig onderzoek naar jouw persoonlijke situatie. Dit onderzoek vindt meestal plaats in de vorm van een gesprek bij jou thuis, vandaar de term ‘keukentafelgesprek’.

Waar moet je op letten bij dit keukentafelgesprek?

1.Je hebt recht op een gratis onafhankelijke ‘cliëntondersteuner’, bijvoorbeeld een medewerker van Stichting Mee (www.mee.nl) of van een mantelzorgorganisatie. Zij kunnen je helpen het gesprek voor te bereiden en ook kan er iemand bij het gesprek zelf aanwezig zijn.


2. Er mag ook iemand uit jouw eigen kring aanwezig zijn bij het gesprek, bijvoorbeeld een zoon of dochter, of een vriend of    vriendin die jouw situatie goed kent.


3.Het is aan te raden om van tevoren goed na te denken over wat je zelf niet meer kunt doen en welke ondersteuning je daarom nodig hebt. Ook kun je op een rijtje zetten wat je nog zelf kunt doen, eventueel met ondersteuning van mensen uit je eigen kring. Het is handig om voorafgaand aan het gesprek op papier te zetten waar je het in elk geval over wilt hebben.


4.Geef tijdens het gesprek aan dat je een schriftelijk verslag wilt ontvangen en dat je ook de mogelijkheid wilt hebben om hier wijzigingen in aan te brengen. Je hebt daar recht op.


5.Maak zelf aantekeningen over hoe het gesprek is verlopen.


6.Ook bij andere contacten m.b.t. de WMO zorg (bijvoorbeeld telefoongesprekken met de gemeente of zorgaanbieder) is het verstandig om steeds te noteren wanneer je contact hebt gehad, met wie en waar het over ging.


Bezwaar maken

Heb je een beschikking ontvangen over de toegekende zorg en ben je het er niet mee eens? Je kunt dan binnen de in de beschikking genoemde termijn (meestal zes weken) een bezwaarschrift indienen. Daarvoor kun je dit bezwaarschrift (word-document) gebruiken.

bron:FNV

terug naar overzicht

Nieuws

Vergaderverslag april, mei, juli, augustus en september 2018

In de vergadering van 23 oktober heeft het bestuur het verslag van september goedgekeurd. Reacties ontvangen we graag op info@dorpsraadwouw.nl

Lees verder
Dorpsspreekuur Wouw in de Geerhoek

Voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. gratis en zonder afspraak.

Lees verder
Werkzaamheden Martel vanaf 14 augustus

Lees verder

Agenda Dorpsraad

00-00-0000

Maandelijks contactuur dorpsraad Wouw voor alle inwoners in Cultureel centrum De Geerhoek, Kloosterstraat 19b van 19:30-20:00 uur. Voor al uw vragen of suggesties! Dorpsraad Wouw verbindt !

Lees verder

Evenementen

Dorpsspreekuur 29 november 2018 Wouw in de Geerhoek

Voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. gratis en zonder afspraak.

Lees verder
00-00-0000

Inloopbridge in de Geerhoek

Elke maandag, aanvang 13.00 uur

Lees verder
01-08-2017

Projecten

Ken uw Wouw - november 2018

Lees verder

Dorpskrant maart 2017

PR

Lees verder

Schoon, schoner, schoonst ...

Lees verder

Vitaliteitskaart 2016

Lees verder


© Dorpsraad Wouw - Ontwerp en realisatie door buro111